Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Πρωτες δρασεις

Γραφει και φωτογραφιζει το μελος της ομαδας κ Δαμαλιτης

Είδε άσπρη μέρα… ο μύλος των Μητσαίων στο Μπίστι.

.
Πρώτη μέρα παρέμβασης Ερμιονιτών της εθελοντικής ομάδας «Υιοθεσίας & Φροντίδας Μνημείων Ερμιονί-δας» και ο παραδοσιακός ιστορικός ανεμόμυλος των οπλαρχηγών του 21 Αδερφών Μητσαίων είδε άσπρη μέρα… Ασπρίστηκε το κτήριο και το τοιχίο του κυκλικού αύλιου χώρου και ξεχορταριάστηκε ο πέριξ χώρος.
Ωστόσο οι εργασίες θα συνεχιστούν με επισκευή της σκεπής καθώς η λαμαρίνα που την προστατεύει σε ορισμένο σημείο έχει ξηλώσει πριν χρόνια και με τον
άνεμο κάνει εκκωφαντικούς θορύβους και λίγο –λίγο
θα επεκταθεί το ξήλωμα.

Ακόμα στα σχέδια των εθελοντών είναι να τοποθετήσουν μια σταθερή ανέμη για λόγους αισθητικής
 
 
 
 

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

To δημοτικό πηγάδι «Καλογερικό» στην Ερμιόνη υπό τη φροντίδα ερμιονίτη εθελοντή.

.
Μόλις την επομένη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων από εθελοντές του Δήμου Ερμιονίδας της υιοθεσίας των πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων του δήμου μας, το ιστορικό δημοτικό πηγάδι «Καλογερικό» στην πρώτη βόρεια είσοδο της Ερμιόνης, δέχεται τη φροντίδα και το νοικοκυριό, του συμπατριώτη μας εθελοντή Σταμάτη Μερτύρη.
Το εν λόγω πηγάδι και ο γύρω χώρος που το περιβάλλει, ήταν έρμαιο της εγκατάλειψης, της απονιάς και της ασέβειας για την ιστορία του και όχι μόνο επί πολλά χρόνια, ανάλγητων δημοτικών αρχόντων!


Αν είχε στόμα θα μίλαγε….

ΥΓ. Το απόγευμα περνώντας από εκεί είδα τον ίδιο εθελοντή να συζητούν στο χώρο του πηγαδιού με ερμιονίτη  πολιτικό μηχανικό προφανώς για συμβουλές επισκευαστικών παρεμβάσεων στο μνημείο…
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου